Nieuws

Tuinkantoor: de ideale oplossing voor thuiswerkers

29-03-2023
Het comfort van een tuinkantoor

Ontdek de voordelen van een tuinkantoor

Thuiswerken is inmiddels de trend voorbij en niet meer weg te denken in de werkcultuur van veel bedrijven. Veel mensen hebben de voordelen ervan ontdekt. Zoals het niet hoeven reizen en de flexibiliteit in werkuren, maar het kan soms lastig zijn om in huis een rustige en comfortabele werkplek te creëren. Een tuinkantoor biedt hiervoor de oplossing.

Werk efficiënt en verbeter je focus

Een tuinkantoor heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele thuiswerkplek in huis. Om te beginnen biedt het een comfortabele en rustige omgeving waarin je efficiënt en gefocust kunt werken. Dit heeft een positief effect op je productiviteit, creativiteit en welzijn. Je wordt niet gestoord door de kinderen of openstaande taken in huis en kunt volledig opgaan in je werk. Het is dan ook belangrijk dat een tuinkantoor meer is dan een veredeld tuinhuisje en voorzien is van alle faciliteiten voor een gezond werkklimaat en comfortabele werkomgeving.

Comfortabel werken in een tuinkantoor

Meer tijd voor wat echt belangrijk is

Een ander groot voordeel van een tuinkantoor is dat je geen last hebt van reistijd en files. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je sneller en vaker thuis kunt zijn. Loop tijdens je pauzes even snel een rondje door de tuin of haal je kinderen van school om samen te eten.

Creëer snel een eigen werkruimte

In veel gevallen is een tuinkantoor een vergunningsvrij alternatief voor een verbouwing of verhuizing. Een tuinkantoor creëert snel extra vierkante meters, zonder ingrijpende verbouwing aan je huis. Met name in smalle stadstuinen biedt dit mogelijkheden om,  ondanks een klein woonoppervlakte, toch een comfortabele werkruimte te maken. Niet in huis, maar bij huis.

Financiële voordelen van een tuinkantoor: hypotheekverhoging en fiscale aftrekbaarheid

Ten slotte biedt een tuinkantoor ook financiële voordelen. De aankoop is meestal te financieren via een verhoging van de hypotheek (particulier). In samenwerking met de Regiobank kijken we graag met je mee naar de specifieke mogelijkheden voor jouw situatie. Bij zakelijke aankoop zijn de kosten van aanschaf onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Zo kun je veel besparen op de aanschaf van een tuinkantoor.

Kortom, een tuinkantoor biedt vele voordelen voor thuiswerkers. Het zorgt voor een rustige en comfortabele werkplek, bespaart tijd en is een (mogelijk) vergunningsvrij alternatief voor een verbouwing of verhuizing. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eigen NewOffice tuinkantoor? Neem gerust contact met ons op, dan gaan we aan de slag met de realisatie van jouw ideale werkomgeving!

Tijd voor  een eigen tuinkantoor?

We denken graag met je mee in het realiseren van een tuinkantoor dat aansluit bij jouw wensen. Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Navigeer naar
Contact

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 18:00

KVK | 89798775

Volg ons op social media en laat je inspireren!